Pobjednik ovogodišnjeg 48. Memorijalnog teniskog turnira „Dr Mladen Stojanović“, koji je ujedno i 15. ITF međunarodni turnir, je Japanac Rimpei Kavakami. On je u finalnom meču, rezultatom 2:0, po setovima 6:2 i 6:2, savladao Ukrajinca Oleksandra Ovčarenka. Finalisti su zadovoljni organizacijom i izrazili su nadu da će ponovo zaigrati u Prijedoru.

„Danas mi je dan bio odličan ovdje, ne mogu da objasnim riječima, ali danas mi je bilo nevjerovatno dobro”, uzbuđeno je rekao pobjednik turnira Kavakama. Njegov protivnik kaže da se dobro osjećao u našem gradu i nada se pobjedi idući put.

“Želim da kazem da je ovaj turnir bio nevjerovatan. Drago mi je što sam bio ovdje, ovo je lijep grad i ljudi su dobri, organizacija je dobra, imaju dobru podrsku. Atmosfera je bila dobra, dobro sam se osjećao ovdje. Moj protivnik  je bio bolji od mene, idući put se nadam da ću biti bolji od njega i najvjerovatnije pobijediti u ovome turniru”, istakao je Ovčarenko.

U Tenis klubu „Dr Mladen Stojanović“, koji je organizator turnira, ističu da su ovakve manifestacije značajne za razvoj i popularizaciju sporta među omladinom. Takođe, napominju da je i ovogodišnji turnir okupio kvalitetne igraće sa svih kontinenata.

„Mi kao organizatori smo veoma zadovoljni. Prije svega smo zadovoljni kvalitetom viđenog tenisa za ovih sedam dana. Danas smo  u finalnom meču vidjeli  dva tenisera koji su pokazali veoma zavidnu vještinu i ja sam siguran da će oni imati i veoma uspješne karijere“, kazao je direktor turnira Goran Nović.

Pokrovitelj turnira je Grad Prijedor, a na zatvaranju ove međunarodne manifestacije, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, Monja Kasalović, istakla je da je grad posvećen razvoju sporta. Ona je izrazila zadovoljstvo dolaskom velikog broja takmičara.

„Sa zadovoljstvom možemo konstatovati da smo imali 69 takmičara iz 22 različite zemje svijeta. Ovo je jednan od, da tako kažemo, značajnijih, najvećih međunarodnih sportskih turnira koji se održavaju u gradu Prijedoru“, istakla je Kasalovićeva

Pobjedniku je pripala nagrada od dvije hiljade evra i 15 ITP bodova, dok je drugoplasirani osvojio osam ITP bodova.

                                                                                                  Z.S.