U Prijedoru na teniskim terenima TK “Dr Mladen Stojanović”  održan je 49 Memorijal “Dr Mladen Stojanović” – 16 ITF World Tennis Tour  za seniore, od 15-21.05. 2023. godine, na kojem je nastupio i član TK “Dr Mladen Stojanović”: Tarik Redžić. U kvalifikacijama  učesvovali  su 42 tenisera, od kojih je  8 ostvarilo vizu za glavni turnir u kojem su učestvovala  32 tenisera iz 21 države. Na turniru u igri parova učestvovalo je 16 parova. 

Ovogodišnji turnir protekao je u najboljem redu zahvaljući dobroj organizaciji  i pored nepovoljnh vremenskih uslova. Izuzetnim naporima organizatora TK “Dr Mladen Stojanović”, turnir je uspješno priveden kraju. Ljubitelji  tenisa vidjeli su zanimljive i rezultatski  neizvjesne  mečeve  u kojima su gubili i favoriti turnira.  

Organizacija turnira bila je na visokom nivou i svima onima koji su učestvovali u ovoj organizaciji, želim da se zahvalim, u današnje vrijeme kada je teško naći novac za sport, a pogotovo tenis. Mislim da je ovo herojski poduhvat”, – rekao je Vladimir Erg supervizor turnira 49 Memorijala “Dr Mladen Stojanović”, takođe pohvale za organizaciju turnira uputili su i finalisti.

Pobjednik 49 Memorijala “Dr Mladen Stojanović”- 16 ITF World Tennis Tour  je Andrej Nedić (BIH) a pobjedio  Viacheslava Bielinskyia (UKR) rezultatom 6/4, 2/6 i 6/1. 

U igri parova pobjedio je  par  Miloš Karol (NED)  Adam Moundir (NED) čehooslovačko-ruski par  Petr Brunclik (CZE) – Vitali Shvets (RUS) rezultatom   6/3 i 7/5.

Pokrovitelji ovogodišnjeg turnira bili su Grad  Prijedor i Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS. Generalni sponzori turnira je ArcelorMittal i RŽR Ljubija. Sponzori turnira bili su IRB Republike Srpske, Prijedorčanka,  Tropic, Vivia, Banja Mlječanica, Hotel Prijedor i TTWL digital print. Turnir je igran za nagradni fond od  15.000,00 dolara.

U vrijeme turnira u Prijedoru je boravilo oko 190 tenisera, trenera, sudija i sportskih radnika iz preko 21 država svijeta

Prijedor,22.05.2023.